Standaard header
Standaard header

Inside Sales Support

Breda
Jij hebt een hands-on mentaliteit, een commerciële instelling en bent resultaatgericht. Samen met je team werkt je aan uitdagende projecten. Met jouw uitstekende communicatie en organisatie skills coördineer je deze projecten, houd je alle stakeholders op de hoogte, wat zorgt voor goede klantrelaties en succesvolle samenwerkingen. Je werkt in een dynamische en stimulerende omgeving waarin jouw talenten volledig tot hun recht komen.

Functie omschrijving

Als Inside Sales Support begeleid je verkoopprojecten van begin tot eind, waarbij je een cruciale rol speelt in het bewaken van processen en deadlines. Je werkt met het SAP-systeem om de administratieve kant van de verkoop soepel te laten verlopen.

Daarnaast bied je dagelijkse ondersteuning aan de accountmanagers, waardoor je zorgt voor een naadloze samenwerking en klanttevredenheid. Jij en de accountmanagers zijn samen aanspreekpunt voor de klant, je deelt klanten input en beantwoordt klantvragen snel en efficiënt. Je analyseert verkoopgegevens en draagt bij aan de optimalisatie van verkoopstrategieën. Ook help je bij het opstellen van offertes en contracten en zorg je ervoor dat alle documentatie nauwkeurig wordt bijgehouden.

Door jouw commerciële inzicht en klantgerichtheid speel je een essentiële rol in het realiseren van de verkoopdoelstellingen. Verder neem je deel aan interne vergaderingen en draag je actief bij aan het verbeteren van interne processen. Je bent een spin in het web en houdt ervan om in een dynamische omgeving te werken waar elke dag nieuwe uitdagingen biedt.

Jouw werkzaamheden:

  • Monitoren verkoopprojecten en deadlines bewaken
  • Aanspreekpunt voor klanten
  • Werken met SAP & ERP-systemen
  • Samenwerken en ondersteunen van accountmanagers.
  • Centrale schakel in een dynamische omgeving voor interne- en externe stakeholders

Profiel kandidaat

  • HBO werk- en denkniveau
  • Commerciële achtergrond en/of ruime ervaring in een commerciële functie
  • Klantgericht, verantwoordelijk en proactief
  • Stressbestendig en in staat om te multitasken
  • Kennis van administratieve processen en aanpassingsvermogen aan verschillende systemen
  • Ervaring met SAP/sales force of een vergelijkbaar ERP-systeem is een grote plus
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duitse is een pre

Bedrijfsprofiel

Döhler is een innovatief internationale bedrijf met 7.000 medewerkers in ruim 30 landen, waarbij Döhler Holland B.V. in Oosterhout en Breda met 360 medewerkers onderdeel van uit maakt. Ze zijn succesvol in leveren van technologie gedreven oplossingen op basis van natuurlijke ingrediënten (groente & fruit) voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Met hun brede productassortiment en klant specifieke technologische oplossingen weten zij altijd in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen.

Werken bij Döhler betekent, werken bij een innovatief & sterk groeiend bedrijf, in een internationale werkomgeving. Je werkt in een team met gemotiveerde collega’s, waar professionele ontwikkeling wordt gestimuleerd, zodat je het beste uit jezelf kan halen. Inbreng van nieuwe ideeën worden gewaardeerd, je krijgt de vrijheid om je eigen succes te creëren. Deze positie is beschikbaar voor 39 uur.


Het Sales team is gevestigd in Breda en rapporteert aan de Benelux Sales Country Head. De sales afdeling bestaat uit jouw sales support team (6p), 2 customer service collega’s en twee accountmanagement teams; een voor de dranken markt (4p) en een team (3p) accountmanagers voor de food markt.

Inloggen

MY Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.